Sermons from február 2019

Ki ez a sok ember a gyüliben? (Tanítványság)

Jézus a követőit tudatosan tanítványoknak nevezte. Utolsó földi szavaival pedig megbízta a tanítványait, hogy tegyenek tanítvánnyá másokat, akik majd megintcsak tanítvánnyá tesznek másokat. Vajon mit jelent a 21. században Krisztus tanítványának lenni?

Ez a kérdés, válasszatok (Róma 4:1-25)

Az életben sok esetben hasznos az arany középút. Viszont vannak helyzetek, ahol egyszerűen nincs középút, hanem választanunk kell két lehetőség közül. Ebben a fejezetben arról tanulnunk, hogy Isten szemében is összesen két úton válhat egy ember elfogadhatóvá, de a két utat nem lehet vegyíteni, és valójában csak az egyik működik.

Isten és a gordiuszi csomó (Róma 3:1-31)

A római levél első fejezetei arról szóltak, hogy az ember, legyen akármilyen jó vagy vallásos, nem tud elfogadhatóvá válni Isten szemében. Ez a fejezet pedig arról szól, hogy Isten hogy oldotta meg ezt a megoldhatatlannak tűnő problémát.

Ha én gazdag lennék

Mi a pénzről sokszor “piszkos anyagiakként” beszélünk. Bár az életünkben meghatározó szerepet játszik ez a téma, mégis sokszor kerüljük, és különválasztjuk a hitéletünk “szent” dolgaitól. Vajon mit gondol Isten a pénzügyeinkről? A tanításban hivatkozott 7 részes tanítássorozat: Fóris Tamás (Veszprémi Keresztény Közösség): Isten gazdasági terve