Először jönnél?

Először jönnél?

Új helyre menni sohasem könnyű. Ezért, ha fontolgatod, hogy ellátogatsz valamelyik istentiszteletünkre, szeretnénk azzal segíteni, hogy leírjuk, hogy zajlik egy-egy vasárnapunk. Ha esetleg valamire így sem kapnál választ, várjuk leveled az info@golgotakistarcsa.hu címen!

A helyszín

Az istentiszteleteinket a kistarcsai Szegletházban tartjuk, alig néhány száz méterre Kistarcsa központjától, egy nagyobb családi háznak kinéző házban. (Térkép) A gyülekezeti terem az udvarból közelíthető meg, lépj be bátran a kertkapun, majd az ajtón!

Ha autóval érkezel, a környező utcákban van lehetőség parkolni, tekintve, hogy a gyülekezet környékén mindig nagy a tumultus. A hely tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, a gödöllői HÉV-ről a Zsófialiget megállónál kell leszállnod, ahonnan 10 perces sétával meg is érkezel.

Az istentisztelet kezdete előtt felkaphatsz egy kávét a kávés pultban. A bejárattal egyből szemben nyílik az épület nagyterme, ahol az istentiszteleteket tartjuk. Lépj be bátran!

Az istentisztelet előtt

Bár az istentisztelet 10 órakor kezdődik, a technikusok és a zenészek már 8 órától készülnek, és 9:30 körül elkezd gyülekezni a társaság is, hogy még a hivatalos kezdés előtt tudjunk egy kicsit beszélgetni. Bátran érkezhetsz 10 óra előtt akkor is, ha először jössz, mindig szívesen fogadjuk a vendégeket.

A gyülekezet létszáma ideális, nem kell tartanod sem a tömegtől, sem attól, hogy egy kis társaságba csöppensz. Egy-egy istentiszteleten átlagosan 70-80 fő vesz részt, vannak közöttünk idősebbek, középkorúak, fiatalok és gyerekek egyenletes elosztásban.

Látni fogod, hogy nem támasztunk elvárásokat az öltözködésre vonatkozóan sem. Van, aki teljesen hétköznapi viseletben jelenik meg, mások jobban kicsípnek, de mindenkit szívesen látunk.

Dicsőítés

Az istentisztelet elején kortárs dicsőítő dalokat éneklünk hangszeres – gitár, zongora, dob – kísérettel. Ha kíváncsi vagy, milyen dalokat éneklünk, itt belehallgathatsz néhányba (nem a mi előadásunkban). A dicsőítés nagyjából fél óráig tart.

Gyerekekkel jönnél?

A dicsőítés után a 12 éven aluli gyerekeknek három korosztályban külön foglalkozás kezdődik a szomszédos termekben, ahol a bibliai történetek mellett játszhatnak is. Ha családos vagy, nyugodtan hozd magaddal a gyerekeidet is, biztos jól fogják érezni magukat a többiekkel.

Tanítás

Ezután következik a tanítás. A Golgota gyülekezetekben mindenütt egy-egy bibliai könyvet tanítanak végig hétről-hétre folytatólagosan. Ennek az előnye, hogy nem néhány kiragadott kedvenc témával foglalkozunk újra és újra, hanem az egész Bibliát tanulmányozzuk, attól függetlenül, milyen téma következik.

A tanítások hétköznapi nyelvezetűek, gyakorlatiasak, és azok számára is érthetőek, akik csak most ismerkednek a Bibliával. Egy-egy tanítás hossza kb. 40 perc. Ide kattintva belehallgathatsz a közelmúltban elhangzott tanításokba.

Az istentisztelet nyelve magyar, viszont ha szükséged van tolmácsolásra, előre jelezheted az info@golgotakistarcsa.hu címen, és szívesen gondoskodunk róla.

Úrvacsora

A tanítás végeztével egy rövid bevezető után úrvacsorát veszünk – ez az egyike annak a két szertartásnak, amit Jézus a gyülekezetre hagyott. Ezt a gyakorlatban úgy tesszük, hogy miközben a dicsőítő csapat játszik, egy szőlőlevet és kovásztalan kenyeret tartalmazó tálcát adunk körbe, és mindenki személyesen dönti el, hogy vesz-e belőle, vagy csak egyszerűen továbbadja.

Az úrvacsora lényege, hogy Isten szeretetére emlékeztet minket, amit Jézus azzal mutatott meg, hogy meghalt értünk a kereszten. Mivel gyülekezetünkben nincs tagság, ezért az úrvacsora sincs semmilyen egyháztagsághoz kötve. Úgy hisszük, az úrvacsora minden megtért hívőnek szól, így vendégeink is részt vehetnek az úrvacsorában.

Az istentisztelet befejezése

Az istentisztelet végén elhangzanak a gyülekezetben éppen aktuális hírek, bejelentések, így vendégként is képbe kerülhetsz, mi történik éppen körülöttünk. Lehetőséged lesz kitölteni egy “Isten hozott” c. lapot, amelyen megadhatod az e-mail címed, hogy hétfőnként el tudjuk küldeni neked a legújabb tanítást.

Imakérések

Emberként a legnagyobb kiváltságunk, hogy Isten meghallgatja az imáinkat. Ezért folyamatosan imádkozunk a hozzánk eljutó imakérésekért. Bátorítunk, hogy ha van olyan dolog az életedben, amiért szeretnéd, ha mások imádkoznának, akkor az istentisztelet után tölts ki egy imakérő lapot. Imát kérni ezen a honlapon is tudsz (akár névtelenül is), ha ide kattintasz: Imakérés.

Az istentisztelet után

Az így nagyjából másfél órás istentisztelet után mindenki szabad, de legtöbben még maradnak beszélgetni.

Az adakozás nálunk nem az istentiszteleti program része, hanem egyszerűen az ajtónál elhelyezett perselybe vagy online adhat, aki szeretne. Ez vendégeink felé nem (sem) elvárás.

Ide járók mondták

Egy dolog, hogy milyennek látszik kívülről egy közösség, és egy másik, hogy milyennek élik meg azok, akik már rövidebb-hosszabb ideje oda járnak. Ha gondolkodsz, hogy ellátogass hozzánk, talán segítenek ezek a visszajelzések, amelyeket a gyülekezet ötödik születésnapjára készülve érkeztek.

Maradt még kérdésed?

Írj bátran az info@golgotakistarcsa.hu címre, válaszolunk!