Bemerítkezés

Bemerítkezés

A bemerítkezéssel nyilvánosan bizonyságot teszünk arról a döntésünkről, hogy hiszünk Jézus Krisztusban, és őt követjük.

Valószínűleg azért kerested fel ezt az oldalt, mert szeretnél a közeljövőben bemerítkezni, vagy legalábbis foglalkozol a gondolattal. A legjobb helyen vagy. Az alábbi három lépés segít majd továbblépni.

1. Legyél biztos benne, hogy megtértél

A bemerítkezés a megtérés utáni következő lépés Jézus tanítása szerint. Ezért ha megtértél, de még nem merítkeztél be, akkor hisszük, Isten arra hív, hogy tedd meg ezt a lépést. Ha nem vagy benne biztos, hogy megtértél, nézd meg ezt a tanítást, amely összefoglalja az evangélium lényegét.

Nyári Attila: Mi az evangélium? (Hitünk alapjai 1.)
videó • hangfelvétel • mp3 letöltése • vázlat letöltése

Ha kérdésed van, írj az info@golgotakistarcsa.hu címre!

2. Értsd meg a bemerítkezés lényegét

Jézus Krisztus mindössze két szertartást hagyott a gyülekezetre, a bemerítkezést és az úrvacsorát. Vajon miért? És mi a bemerítkezés jelentősége? Miért van rá szükség? Ki vehet részt benne? Mielőtt a bemerítkezésre jelentkezel, jó, ha tisztán látsz ezekben a kérdésekben, ezért ajánljuk ezt a tanítást.

Nyári Attila: A bemerítkezés és az úrvacsora (Hitünk alapjai 8.)
videó • hangfelvétel • mp3 letöltése

3. Jelentkezz a legközelebbi bemerítkezésre

A kistarcsai Golgotában évente egy vagy két alkalommal szervezünk bemerítkezést. Ha szeretnél részt venni, töltsd ki a jelentkezési lapot ide kattintva, és a következő bemerítkezés előtt felvesszük veled a kapcsolatot. Gratulálunk a döntésedhez!