Szolgálnál a gyüliben?

Szolgálnál a gyüliben?

Örülünk, hogy gondolkozol azon, hogy csatlakozz a szolgáló csapatunkhoz! Ezen az oldalon összeszedtünk minden fontos tudnivalót, amely segíthet az elindulásban.

Miért létezik ez a gyülekezet?

A Golgota Kistarcsa azért létezik, hogy minél több emberhez eljusson a Biblia felszabadító és átformáló üzenete, és így felfedezzék azt a teljes életet, amelyre teremtve lettek. A vasárnapi istentiszteletek kulcsszerepet játszanak ebben, ezért egy nagyon fontos eszköznek tartjuk az küldetésünk betöltésében. Ezek az alkalmak egy közel 40 fős önkéntes csapat segítségével valósulnak meg, akikért nagyon hálásak vagyunk.

Miért jó szolgálni?

A szolgálat az egyik kulcsa annak, hogy tovább növekedj a keresztény életedben (ahogy az élet más területein is akkor hagyjuk el a gyerekkort, amikor felelősséget vállalunk). Amikor szolgálsz, Isten szeretetének a csatornáivá válsz, Isten szeretete rajtad keresztül jut el másokhoz. A szolgálattal valójában Isten munkatársává válhatsz, és az ő országát építheted. Persze jó ezt együtt tenni másokkal, úgy, hogy közben még jól is érezzük magunkat.

Kinek való a szolgálat?

Nem gondoljuk azt, hogy mindenkinek, aki a kistarcsai Golgotába jár, itt kell valami szolgálatot vállalnia. Nem is szeretnénk, ha valaki nyomás hatására, vagy kötelességtudatból szolgálna. Viszont ha érzed, hogy Isten erre indít, és tiszta szívvel tudsz csatlakozni a fent megfogalmazott célkitűzésünkhöz, akkor köztünk a helyed. Mindenkit arra bátorítunk, hogy töltsön el legalább 6 hónapot a gyülekezetben, mielőtt szolgálni kezd. A szolgálat sokszor melós, és fontos, hogy itthon érezd magad, mielőtt feladatot vállalsz. Szeretnénk, ha a gyülekezet elsősorban egy család lenne számodra.

Ha a fent leírtak alapján szívesen vállalnál szolgálatot, nézd át a különböző feladatkörök leírásait a lenti dokumentumban (vagy linken), és jelentkezz a szolgálathoz tartozó vezetőnél!