Különleges alkalom

A szeretet, ami bizonyított | Húsvét 2022

Van olyan szeretet, amely csak szavakban létezik. Az igazi szeretet azonban nem csak beszél, hanem tettekkel is bizonyítja magát. Az első húsvét óta tudjuk, hogy Isten szeretete a kettő közül melyik csoportba tartozik. Ezt a szeretetet ünnepeljük most húsvétkor!

Visszapattanunk! (Tanévindító 2020)

Az idei tanév különlegessége, hogy a járványhelyzet miatt rengeteg a kérdőjel, így nehéz tudni, mire is készüljünk. A bibliai József élete ugyanígy tele volt kérdőjelekkel, váratlan fordulatokkal, neki azonban volt egy kulcsa ahhoz, hogy minden helyzetből erősebben jöjjön ki. Vajon mi volt a titka?

5 éves a Golgota Kistarcsa

Furcsa belegondolni, de már öt éve annak, hogy megtartottuk Kistarcsán az első vasárnapi istentiszteletünket. Szeretnénk megállni ennél a mérföldkőnél, és a fizikai istentiszteletek szünetelése után végre újra együtt ünnepelni Isten hűségét, amit ebben az első öt évben megtapasztaltunk. Van mit ünnepelnünk, vagy méginkább, van kit ünnepelnünk!

Csoda zárt ajtók mögött (Húsvét 2020)

Azon a reggelen, amikor Krisztus feltámadt, a tanítványok ugyanúgy zárt ajtók mögött voltak, mint most a fél világ – bár nem a koronavírus, hanem a félelem miatt. De aznap nem csak a sírnál történt csoda, hanem ott, a zárt ajtók mögött is.

Mentés másként (Virágvasárnap 2020)

Néhány éve az egész ország megismerhette a Hozsánna c. dalt az egyik tehetségkutató műsorban. A dalt a virágvasárnapi események ihlették, a hozsánna szó jelentése pedig: ments meg most. Neked jelenleg mivel kapcsolatban lenne leginkább szükséged arra, hogy Isten megmentsen?

Isten, áldd meg a magyart!

Belegondoltatok már abba, hogy a magyar himnusz valójában egy imádság? A nemzeti ünnep alkalmából érdemes egy kicsit alaposabban is szemügyre venni ezt a költeményt a Biblia szemüvegén keresztül, hogy aztán így imádkozzunk ezért a mindannyiunknak otthont adó országért.

Ezt mindenkinek hallania kell (Pünkösd + Bemerítkezés)

Pünkösd hétvégéjét a lehető legszebb módon ünnepeljük. Néhány testvérünket fogjuk Jézus parancsa szerint bemeríteni. Ez az esemény ugyanakkor egy sokkal nagyobb folyamatra mutat, amely kétezer éve, az első pünkösd óta tart. Isten ugyanis elhatározta, hogy az evangéliumot mindenkinek hallania kell.

Ő az én apukám! (Húsvét 2018)

Lenyűgöző, hogy Isten, aki a világmindenség teremtője, személyes kapcsolatra vágyik velünk, annyira, hogy az Atyánk szeretne lenni. Ezen a húsvéton azt ünnepeljük, hogy mi minden van abban a kijelentésben, amit Jézus mondott a feltámadása után: “Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.”

De nem lesz mindig sötét (Karácsony 2017)

Vajon milyen érzésekkel olvashatta József és Mária a régi próféta, Ézsaiás szavait a megígért messiásról? Hogy meríthetünk ezekből hozzájuk hasonlóan erőt, bátorságot, biztonságérzetet és reményt az előttünk álló évre?

Készülj fel a szeretet ünnepére!

Bár általában várjuk a karácsonyt, sokszor ez az egyik legstresszesebb időszaka is az évnek. Vajon mit tehetünk annak érdekében, hogy a szeretet ünnepe tényleg a lényegről szóljon?
  • 1
  • 2