Víziónk

Víziónk

Látok egy gyülekezetet Kistarcsa térségében. Embereket, akiket a Biblia egészséges tanításán keresztül annyira lenyűgöz Isten szeretete és kegyelme, hogy szívük vágyává válik betölteni Jézus utolsó parancsát, hogy az ő tanítványaivá tegyenek másokat is.

A tanítványságnak ugyanazon az útján haladnak, amelyen Jézussal is végig mentek az első tanítványok: korábban nem ismerték Jézust, de felkeltette az érdeklődésüket, elkezdték figyelemmel kísérni őt, majd hitre jutottak benne, egyre jobban megismerték, és végül a küldetését folytatva képviselték őt az emberek előtt.

Jézus missziói parancsa szerint nem várnak arra, hogy az emberek eljöjjenek a gyülekezetbe, hanem ők maguk mennek el az emberek közé, ott szólítják meg őket, ahol vannak: helyi közösségeken, a médián és az interneten keresztül. Ezek a tanítványok sóként és világosságként részt vesznek a helyi közösségi életben, szolgálnak az emberek felé hidakat építve az evangélium számára, felkeltve az érdeklődésüket Jézus iránt.

Bátran hirdetik az evangéliumot és minden eszközzel segítik, hogy az emberek hitre jussanak Jézus Krisztusban, aki szereti őket és az életét adta értük.

Ez a gyülekezet nagy hangsúlyt fektet a Biblia rendszeres, következetes, a mai ember számára érthető tanítására, amely segíti a friss hívőket a növekedésben, a más vallásos közösségekben megsérült hívőket pedig a gyógyulásban. A tanítás célja a hívők érettségre, nagykorúságra nevelése.

Ez a közösség bátorítja a tanítványokat, hogy keressék és fedezzék fel azt a feladatot, amelyre Isten személyre szólóan elhívta őket, és segít erre felkészülni.

Ez a gyülekezet a Magyarországon 25 éve indult Golgota mozgalom részeként, a gyülekezeti modell átvételével, de önálló közösségként működik.

Ezt a gyülekezetet Isten egy hiány betöltésére hívta el, hogy hidat verjen a főváros és a vidék közé, hogy az agglomerációban élők számára is legyen elérhető közelségben kortárs stílusú evangéliumi gyülekezet. Látok egy mozgalmat, ami ebből a gyülekezetből indul, és körbeveszi Budapestet az M0-ás mentén Golgota stílusú helyi közösségekkel.

Ez a gyülekezet tudja magáról, hogy Krisztus egész világra kiterjedő testének része, és tudja, hogy az egyházát maga Krisztus építi, ezért más gyülekezetekkel nem rivalizál, hanem imádkozik értük.

Mindez Istentől indult ki, és az ő vezetése alatt, az ő szeretetéből táplálkozva, az ő erejével és érte történik, hogy a dicsőség is egyedül az övé legyen.

Nyári Attila


A fenti látást 2015. november 22-én, víziós vasárnapunk keretében mutattuk be mindazoknak, akik érdeklődtek a Kistarcsán zajló gyülekezetplántálás iránt. Ha kíváncsi vagy a teljes előadásra, írj az info@golgotakistarcsa.hu címre, és szívesen elküldjük.