Ügyek, amelyeket támogatunk

Ügyek, amelyeket támogatunk

Gyülekezetként fontosnak tartjuk, hogy ne csak istentiszteleteket és gyülekezeti programokat szervezzünk, hanem támogassunk olyan társadalmi ügyeket, amelyek Isten szeretetét, szívét jelenítik meg a világban. 2023-ban négy ilyen ügy támogatására nyílt lehetőségünk.

Helyreállás a kihasználtak számára

A Névtelen Utak Alapítvány a prostitúció, a szexuális kihasználás és az emberkereskedelem áldozatainak rehabilitációjával és társadalmi reintegrációjával foglalkozik. A programjukban részt vevő nőknek biztonságos szállással és komplex programmal nyújtanak segítséget a teljes felépülésükhöz, illetve a társadalomba történő visszailleszkedésükhöz.

További információ: nevtelenutak.hu

Hajléktalan emberek megsegítése

A Golgota Ellátó célja, hogy a segítségre szorulókat támogassa, társadalomba való reintegrációjukat elősegítse. Klienseik három kategóriába oszthatók, amely a munka hatékonysága szempontjából releváns. Mindezek alapján vannak, akik nem képesek a változásra, vagy nem akarják a változást az életükben, illetve olyanok akik képesek és akarnak változtatni. Az első két kategóriába tartozók esetében az itt dolgozó önkéntesek célja, hogy az alapellátást, a mindennapi szükségletek kielégítését biztosítsák a rászorulók számára. Azoknál, akik képesek és motiváltak a változásra, céljuk, hogy támogassák tanulmányaik befejezését, munkába állásukat, valamint szállásba kerülésüket. Alapvető céljuk, hogy a hozzájuk betévedők felé közvetítsék az elfogadást, a szeretetet és az emberi méltóság megőrzésének feltétel nélküliségét.

További információ: https://ellato.golgota.hu/

A helyi gyülekezet a világ reménysége

A CTC Magyarország Alapítvány célja, hogy minél több új gyülekezet alapuljon, és hogy fórumot biztosítson gyülekezetplántáló lelkipásztorok és vezetők számára, hogy felekezetközi közösségben támogassák egymást. Az alapítvány többek között gyülekezetplántálással kapcsolatos anyagokat fordít magyar nyelvre, inkubátor programjuk keretében pedig gyülekezetplántálókat készítenek fel az előttük álló feladatokra.

További információ: citytocity.hu

Kiáltás az Életért – Terhességi Tanácsadó Központ

Ezt az oldalt azért, hozták létre, hogy információt és segítséget biztosítsanak a nehéz helyzetben levő vagy döntés előtt álló várandós lányok/asszonyok számára. Az itt dolgozók szíve vágya, hogy tényleg segíthessenek. Fontosnak tartják mind a kismama mind a leendő gyermeke egészségét is. Információkkal valamint szakemberek bevonásával segítenek, hogy a nőgyógyászati kérdésekkel valamint terhességgel kapcsolatban elakadt hölgyeknek legyen esélyük a lehetőségeik közül azt választani, ami számukra a legjobb.

További információ: https://terhessegkozpont.hu/