Sermons from március 2021

Határellenőrzés (Bírák 12:1-6)

Kinek mi jut eszébe azt a szót hallva: Határellenőrzés? Nekem határőrök, átvizsgálás, órákig tartó sorban állás. És még ha semmi okod rá, akkor is egy kis izgulás, hogy minden rendben lesz-e! Mellette nagyon sokat számít a határőr személye, aki kedves és mosolyogva csak int, hogy menj, vagy éppen szigorú és rád hozza a frászt. 

Szolgáló vezetés (János 13:1-20)

Ha vezetőkről beszélünk, általában inkább az uralkodás jut eszünkbe, mint a szolgálat. Jézus azonban egész életével egy látszólagos ellentmondást, a szolgáló vezetést testesítette meg. És nincs jobb illusztrációja ennek, mint ez a történet, amelyben az utolsó éjszakáján fog egy lavórt és egy törülközőt, és megmossa a tanítványai lábát.

Mi értelme volt a keresztnek? (János 12:20-50)

Jézus ebben a fejezetben elmondja az utolsó nyilvános beszédét, és újra látjuk az összes reakciót, amit különböző emberek a szolgálatára adtak. Olyan, mint egy összegzés, ami segíthet is ráhangolódni az előttünk álló húsvéti ünnepre.

Tudni kell veszíteni (János 11:45-12:19)

Vannak emberek, akik a tényekkel szembesülve könnyen belátják, hogy tévedtek. Mások nem tudnak veszíteni, mindent megtesznek, hogy mentsék legalább a látszatot. Ebben az igerészben szinte nevetséges, ahogy a farizeusok próbálják megtartani a hatalmukat, és valahogy kicsinálni ezt a Jézus nevű rabbit.