Sermons from január 2019

Megáldalak és áldás leszel

Mire gondolsz, amikor azt hallod, hogy áldás? Tudjuk-e honnan származik, mi a célja, hogyan viszonyuljunk hozzá és hogyan működik az életünkben? Ezekre és további kérdésekre keressük az Igéből a válaszokat, az áldásra vonatkozó, de a mi életünket is alapvetően meghatározó igazságokat.

Vallásosság = képmutatás? (Róma 2:1-29)

Sokan azért fordulnak el Istentől, vagy akár a benne való hit gondolatától is, mert csalódnak a hívőkben, hiteltelennek látják őket. Sokszor valóban okot adunk erre, mert nem tudjuk megütni azt a lécet, amelyet magunktól és másoktól elvárunk. Vajon hol a határ a képmutató vallásosság, és a hiteles keresztény élet között, amibe a botlásaink is beleférnek?

Isten nem dühös (Róma 1:1-32)

Amikor hallunk egy-egy ember okozta tragédiáról, elborzadunk azon, hogy mire képesek Isten teremtményei, és sokszor tehetetlen dühöt érzünk. De hogy gondolkozik Isten az emberiségről? Mi a kulcsa annak, hogy a negatívumok ellenére pozitívan álljunk az emberekhez, önmagunkhoz is?

Milyen évet szeretnél? (Évnyitás 2019)

Amikor egy nagy építkezés elindul, mindig fontos mozzanat az alapkőletétel. Bár ez legtöbbször szimbolikus, az alapnak, amelyre az épület épül majd, nagyon fontos szerepe van. Te mit szeretnél építeni az új évben? Gondolkozzunk együtt azon, hogy tudunk ennek megfelelő alapot letenni!