Sermons from szeptember 2018

Merj dönteni! (ApCsel 24:1-27)

Vannak olyan emberek, akik képtelenek kritikus döntés meghozatalára. Az előttük álló lehetőségek közül az egyik kiválasztása helyett csak egy helyben toporognak, arra várva, hogy majd az idő megoldja dilemmájukat.Azonban a nem-döntés a legrosszabb döntés!

Mégsem ez volt Isten akarata? (ApCsel 23:1-11)

Te mennyire zuhansz össze, amikor valami, amiről szentül hitted, hogy Isten akarata, mégsem valósul meg? Beleesel időnként az önmarcangolás csapdájába, vádolva magad, hogy te szúrtad el? Hogy tudunk ilyenkor továbblépni?

Ki vagyok én? (ApCsel 22:1-30)

“Ki vagyok én igazán? Hol az igazi hazám? Szimplán, pőrén, meztelen mennyit ér az életem?” – teszi fel a kérdéseket Pintér Béla az egyik számában, és ezek azok a kérdések, amelyeket valamennyiünknek meg kell válaszolnunk ahhoz, hogy eligazodjunk az életben. Filmekben gyakran eljátszanak a motívummal, hogy egy szereplő valaki másnak adja ki magát, akár hamis okmányokkal. A megtérésben hasonló dolog történik. Nem csak az örökkévaló lakcímkártyánk íródik át, hanem új identitást is kapunk, másként válaszoljuk meg a “ki vagyok én”…