Sermons from május 2018

Ezt mindenkinek hallania kell (Pünkösd + Bemerítkezés)

Pünkösd hétvégéjét a lehető legszebb módon ünnepeljük. Néhány testvérünket fogjuk Jézus parancsa szerint bemeríteni. Ez az esemény ugyanakkor egy sokkal nagyobb folyamatra mutat, amely kétezer éve, az első pünkösd óta tart. Isten ugyanis elhatározta, hogy az evangéliumot mindenkinek hallania kell.

Nincsenek apróbetűk (ApCsel 15:1-31)

Isten üzenete – amely szerint egyedül hit által, kegyelemből fogad el minket – túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen, és ezért nagy a kísértés, hogy kiegészítsük, kiegyensúlyozzuk emberi szabályokkal, elvárásokkal. Istennél azonban nincsenek apróbetűk.

A sikeres házasság titkai

Tényleg nem (lenne) jobb néha az embernek egyedül? Tényleg mindig jobban boldogul a kettő, mint az egy? Vajon mi a titka egy hosszútávon működő házasságnak a Biblia szerint? Őszintén a házasságról – házasoknak, leendő házasoknak és egyedülállóknak. 6 kapocs, amely összetart egy kapcsolatot 1. Határozzátok el, hogy felemelitek egymást, nem lehúzzátok! Az együttérzés (egymás gyengeségeivel, hibáival szemben) összehoz, a megvetés széteséshez vezet. Kolossé 3:19 Példabeszédek 21:19 2. Maradjatok kapcsolatban! A kulcs a kommunikáció. Válaszolj, ha párod kommunikációt kezdeményez! Töltsetek minőségi…