Sermons from február 2018

Nem értek egyet! (ApCsel 10:1-23)

Az emberek között vannak, akik befolyásolhatóbbak, mások inkább önfejűek. De akármelyik táborba is tartozunk, döntenünk kell, hogy mekkora súllyal engedjük latba esni mások véleményét. Döntenünk kell arról is, hogy mekkora tekintélye van az életünkben Isten szavának, különösen akkor, amikor igazából nem értünk egyet vele, vagy nem értjük őt.

Pedig mi azt hittük (Lukács 24:13-35)

Beleszeretni valakibe nem nehéz, a kapcsolat kihűlése után újra beleszeretni viszont művészet. Ugyanígy művészet az, ha valakinek, aki csalódott Istenben, csalódott a vallásban, újra felizzik a szíve. Vendégtanítónk, Bolyki László többek között ennek titkáról beszélt az emmausi tanítványok története alapján.

Most élsz – legyél jelen!

Ti is érzitek úgy néha, hogy miután hétfőn beugrotok a darálóba, csak rohan az idő veletek, és mintha nem is élnétek igazán át a saját életeteket? Vajon mi a titka annak, hogy igazán jelen tudjunk lenni minden pillanatban?

Egészséges függőség (ApCsel 9:31-48)

Általában tiszteljük a magabiztos, önálló, független embereket, és megvetjük a teszetoszaságot. Azonban van az önállótlanságnak egy olyan formája, amivel többet érünk el az életben, mint bármekkora önbizalommal: amikor Istentől függünk.