Sermons from augusztus 2017

Váratlan fordulat (ApCsel 3:1-26)

Ugye mennyire izgalmassá tud tenni egy filmet vagy könyvet egy-egy váratlan fordulat? Ezzel ellentétben a saját életünk sokszor unalmasnak tűnhet: ugyanazokkal a küzdelmekkel, ugyanazokkal a nehéz helyzetekkel szembesülünk újra és újra. Így érezhette magát az a sánta ember is, akiről ez a történet szól, egészen addig a napig, amelyen az élete váratlanul csodálatos fordulatot vett. Valakitől alamizsnát kért, de helyette gyógyulást kapott.

Szeretnél sok lájkot? (ApCsel 2:42-47)

“Szeretném, ha szeretnének” – írta Ady Endre, és ezzel egy egyetemes életérzést fogalmazott meg: mindannyian vágyunk az elismerésre és arra, hogy kedveljenek az emberek. Vajon mit tehetünk ezért, és hol van ebben az egészséges határ?

Isten képére

A Biblia egyik első nagy kijelentése az, hogy Isten a maga képére teremtett minket. Nem igazán egy kép ez, inkább olyan mint egy tükörkép, ahogy például a tó tükrében láthatjuk a hegyet. A tükörkép nem létezik az eredeti nélkül. Mi sem tudjuk Istent tükrözni maga Isten nélkül. De hol keressük, hogyan találhatjuk meg, hogyan tükrözhetjük az eredeti képet? Lehet-e hamisítani ezt a képet, létezik-e utánzat?

Evezz a mélyre! (Lukács 5:1-11)

Észre vetted, hogy mostanában egyre értékesebb az időnk? Szembesültét már azzal, hogy mekkora értéke van egy jól sikerült személyes beszélgetésnek? Hogyan szánunk időt azokra akik igazán fontosak nekünk? Most vasárnap Pétert figyelhetjük, egy hasonló helyzetben.