Sermons from március 2017

Nem elég jól kezdeni (Saul)

A versenysportokban sok múlik a rajton, a győzelemhez azonban a verseny további része is szükséges. A keresztények körében is előfordul, hogy valaki a megtérése után nagyon ígéretesnek tűnik, és mindenki azt gondolja róla, hogy Isten nagy dolgokra fogja használni, aztán valamiért mégsem így lesz. Vajon mi lehet a titka, hogy az erős kezdés után a folytatás is erős legyen? Erről tanít minket Gyűgyi Laci, az esztergomi Golgota pásztora Saul király életén keresztül.

A Biblia (Hitünk alapjai 2.)

A Bibliát a keresztények Isten szavaként olvassák szerte a világon. Vajon tényleg az, vagy csak emberek alkotása? Mi a Biblia története? Mennyire hitelesek a ma elérhető fordítások? Hogy tudjuk úgy beépíteni a bibliaolvasást az életünkbe, hogy ne csak vallásos kötelesség legyen?

A szenvedélyes lélek örök ragyogása (2 Korinthus 3:18)

Természetünktől fogva vonzódunk a „nagyság” után. Különleges érzés tölt el bennünket egy hatalmas vízesés szélén, egy magas építmény tetején, vagy egy híres ember társaságában. Isten bennünket, embereket úgy teremtett, hogy egy erős, mindent átfogó, mindent megváltoztató szenvedély vezéreljen mely Istent akarja dicsőíteni az által, hogy élvezi és kifejezi az Ő kiválóságát az élet minden területén. Ez a szenvedély abban a csodálatban születik és formálódik, amit Krisztus “nagysága” vált ki belőlünk, és amely képes megváltoztatni az életünket.