Sermons from július 2016

A kenyér megtörése (Apcsel 2:42)

A korai gyülekezet foglalatos volt a kenyér megtörésében. Mi a közös az apostolok tudományában, a közösségben és a kenyér megtörésében?  Mi az, ami elengedhetetlenül fontos amikor úrvacsorát veszünk?  Mit ír erről a Biblia? Mi volt ennek az előképe az ószövetségben?

A közösség (Apcsel 2:42)

A korai gyülekezet foglalatos volt a közösségben – ezt olvashatjuk. Milyen ez a közösség? Miben más? Miben más mint pl. egy jóga klub, vagy egy más közösség, amelyben emberek jönnek össze? A szíveket vizsgáló Isten egy fordított világot tár elénk, és erre oka van. Isten gyülekezetében nem az erősek győznek, nem az okosak vannak előnyben és nem a gazdagok irányítanak. A kincsünk cserépedényekben van.

Az apostolok tudománya (Apcsel 2:42)

A korai egyházat, a pünkösdkor megalakult gyülekezetet az apostolok mi alapján vezették? Lukács doktor a kérdésre leírta a választ. „Foglalatosak voltak az apostolok tudományában, a közösségben, a kenyér megtörésében és a könyörgésekben.” A sorozat első részében megnézzük mit is jelentett az az apostolok tudománya? Mit tudtak ők, amit mások nem? Mi az a titkos összetevő?

Jaj nektek, farizeusok! (Lukács 11:37-12:1)

Voltatok már olyan kínos helyzetben, amikor legszívesebben elbújtatok volna szégyenetekben valaki más viselkedése miatt? Azt hiszem, a tanítványok pont így érezhették magukat ebben a történetben Jézus mellett. Talán a Biblia legkínosabb jelenete ez, amikor Jézus egy ebédmeghívásnak tett eleget, de közben alaposan kikelt a vendégfogadója és barátai ellen. Meglepő, hogy Jézus sem volt mindig kedves. Vajon mi bosszantotta fel ennyire?

A jó pap is holtig tanul – imádkozni (Lukács 11:1-36)

Szoktál néha kicsit irigykni mások képességeire? Jézus gyakran imádkozott, és az imáiban volt valami, amit a tanítványok megirigyeltek. Ezért kérték, hogy tanítsa őket is imádkozni. És milyen jól tették! Ha szeretnéd, hogy jobb legyen az imaéleted, vagy egyáltalán csak szeretnél többet tudni az ima lényegéről, Jézus tanítását nagyon gyakorlatiasnak fogod találni.