Sermons from február 2016

Gyere és lásd meg! (János 1)

Aki Jézus tanítványa, az tanítvánnyá tesz másokat. Jézus nem sok parancsot adott a tanítványainak, amikor itt volt a földön, de az egyik az volt, hogy tegyenek tanítvánnyá másokat, mondják el a jó hírt, hogy az emberek megmeneküljenek a pokoltól. Az ok, amiért még itt vagyunk a Földön az, hogy várjuk az utolsó embert akinek Isten terve szerint meg kell térnie, és aki talán éppen köztünk jár. Miért olyan nehéz mégis beszélni az evangéliumról? Hogy szabadulhatunk meg az ehhez kapcsolódó szorongásainktól?

Kész, feladom (Lukács 5:1-16)

Érezted már azt, hogy hiába dolgozol kitartóan, kudarcot vallasz? Simonnak, a halásznak ilyen volt ez a nap. Egész éjjel dolgozott, reggel pedig szépen elmosta a hálóit. Volt azonban egy bökkenő: aznap éjjel egyetlen halat sem fogott. Ekkor történt valami, amitől a frusztrált halász élete új célt kapott. Csak egy dolog változott. Lehet, hogy éppen azért nem fogott aznap éjjel semmit, hogy készen álljon a változásra?

A megtörtség két oldala (Jób könyve)

Akár velünk történnek bajok, akár másokkal körülöttünk, tele vagyunk kérdésekkel. Miért történik ez? Különösen, miért történik meg ilyesmi keresztényekkel, Isten gyermekeivel? Ki miatt van? Ki a hibás? Mikor lesz már vége?  Mit tegyek? Jób és Pál apostol életén keresztül keressük a válaszokat, különös figyelmet fordítva arra, hogy milyen hatással van ránk a megtörtség, és mit okoz mások életében, akik látnak minket ebben az állapotban.

Amikor Isten épít (1 Krónika 28)

Vajon milyen tanulságokat vonhat le egy mai gyülekezetplántálás egy többezer éves ószövetségi történetből? Ma Záborszky Dávid, a TÉR Budapest vezetője volt a vendégünk, és 9+1 gondolatot osztott meg velünk azzal kapcsolatban, hogy mi az a hozzáállás, amellyel együttműködhetünk Istennel az ő terveinek megvalósításában.