Sermons from július 2015

Szeret, nem szeret

Sokszor hallottuk, hogy Isten szeret. De mit jelent ez a mindennapjainkra nézve? Honnan lehetünk egyáltalán biztosak ebben? Miből mérhetjük le a szeretetét, és miből nem? Mit tegyek, hogy jobban szeressen? Mit tegyek, hogy jobban szeressem? Többek között ezen kérdések mentén tanulunk majd most vasárnap Isten szeretetéről, és arról, amit ő ezzel kapcsolatban ígért.

Ne félj, csak higgy!

Vajon mit érzett az asszony, aki tizenkét éve tartó betegségét rejtegetve észrevétlenül akarta megérinteni Jézus ruháját a gyógyulásért? És vajon mit érzett az édesapa, akinek haldokló kislányához Jézus már nem ért oda, a tömeg és a fent említett asszony miatt? Két életút, két élethelyzet, de egy közös életérzés: a félelem. Most vasárnap arról fogunk tanulni, miért mondta Jézus, hogy „ne félj, csak higgy”, hogy milyen az a hit a gyakorlatban, ami képes legyőzni a félelmeinket.

Mutass egy jelet! (Gedeon)

Volt már, hogy egy nehéz döntési helyzetben jelet kértetek Istentől? Gedeon ezt tette, amikor elbizonytalanodott Isten akarata felől, és saját maga felől is. Az ő történetéből fogunk tanulni arról, hogyan és mikor édemes jelet kérnünk, és arról is, hogy Isten hogy lát minket a dönétsi helyzeteinkben.