Kövek

Milyen évet szeretnél? (Évnyitás 2019)

Amikor egy nagy építkezés elindul, mindig fontos mozzanat az alapkőletétel. Bár ez legtöbbször szimbolikus, az alapnak, amelyre az épület épül majd, nagyon fontos szerepe van. Te mit szeretnél építeni az új évben? Gondolkozzunk együtt azon, hogy tudunk ennek megfelelő alapot letenni!

Állíts be emlékeztetőt! (Évzárás 2018)

Amikor 40 éves pusztai vándorlás után Izrael népe végül átkelt a Jordánon, hogy birtokba vegye az ígéret földjét, emlékköveket raktak le, hogy később se felejtkezzenek el Isten hűségéről. Ahogy átkelünk az új évbe, kövessük a példájukat, emlékeztessük magunkat mindarra, amit Isten tett értünk idén is!

Szegletkő

“A kő, amelyet az építők megvetettek, az lett a sarokkő” – idézte Jézus Ézsaiás prófétát. Jézust már a születése előtt és röviddel utána is megvetés érte, és később is elutasításban volt része. Mégis ő volt a legfontosabb része Isten tervének, és a szegletkő, amely a mai napig stabil alapot ad az életünknek, ha rá építkezünk.

Mit cipelsz a válladon?

Közelednek az ünnepek, amikor előtérbe kerülnek az igazi értékek, mint a szeretet, a család és Isten megváltó szeretete. Néha azonban nehéz erre ráhangolódni, talán éppen azért, mert terheket cipelünk magunkkal. Mi lenne, ha bizonyos terheket nem vinnél magaddal sem az ünnepi időszakba, sem az új évbe?