Hitünk alapjai

A bemerítkezés és az úrvacsora (Hitünk alapjai 8.)

Jézus Krisztus mindössze két szertartást hagyott a gyülekezetre, a bemerítkezést és az úrvacsorát. Vajon miért éppen ezt a kettőt? Mi a jelentőségük? Hogyan őrizhetjük meg ezeket egyszerű szépségükben anélkül, hogy üres vallási formaisággá vagy éppen túlmisztifikált rítussá válnának?

A gyülekezet (Hitünk alapjai 7.)

Azt már Adrian Plass óta tudjuk, hogy az egyház nem egy ház. De vajon mi a gyülekezet az eredeti, bibliai értelemben? Miért létezik? Ki irányítja? Mi a dolga, és mi nem?

A keresztény élet (Hitünk alapjai 6.)

Az ismert mondással ellentétben hinni nem csak a templomban kell. A keresztény élet otthon kezdődik, és a hétfőtől szombatig tartó szakasza talán fontosabb, mint a vasárnapi. De vajon mi jellemzi az igazi keresztény életet a Biblia szerint?

A Szentlélek (Hitünk alapjai 5.)

A Szentlélek az istenség legmegosztóbb személye. Vannak keresztények, akik őt helyezik a középpontba, másoknak pedig szinte semmilyen tapasztalata nincs vele, vagy akár tartanak is tőle. Ebben a tanításban egy lépéssel közelebb kerülünk a Szentlélek megismeréséhez, és felfedezzük, hogyan szeretne ő a mindennapi életünk része lenni.

A Fiú, Jézus Krisztus (Hitünk alapjai 4.)

Jézus Krisztus élettörténete legtöbbünk fejében valószínűleg a karácsonyi eseményekkel kezdődök. A Biblia azonban arról tesz bizonyságot, hogy ő már a teremtés előtt is létezett, többször megjelent az Ószövetségben is, és bár feltámadása után a mennybe ment, hamarosan újra eljön. Lehet, hogy az Istenség második személye is titokzatosabb, mint gondolnánk? Róla fog szólni ez a vasárnap, hiszen róla szól a húsvét is.

Az Atya (Hitünk alapjai 3.)

Amikor Istent említjük, általában rá gondolunk. Jézus hozzá imádkozott. Vajon kicsoda az istenség első személye, az Atya? Ha a Biblia igazat állít, hogy Isten megismerhető, milyennek ismerjük meg őt? Miért tűnik úgy, mintha más arcát mutatná az Ószövetségben, mint az Újszövetségben?

A Biblia (Hitünk alapjai 2.)

A Bibliát a keresztények Isten szavaként olvassák szerte a világon. Vajon tényleg az, vagy csak emberek alkotása? Mi a Biblia története? Mennyire hitelesek a ma elérhető fordítások? Hogy tudjuk úgy beépíteni a bibliaolvasást az életünkbe, hogy ne csak vallásos kötelesség legyen?