Online gyülekezet

Online gyülekezet

Bár a jelenlegi intézkedések miatt a fizikai istentiszteletek szünetelnek, a gyülekezet tovább él és működik. A küldetésünk nem változott. Hiszünk abban, hogy Isten szava, a Biblia erős, és életeket formál át ebben az időszakban is. Ezért továbbra is szeretnénk ezzel minél több embert elérni. Hiszünk a közösség stabilizáló és gyógyító erejében is, ezért bár az technológián keresztül, de aktív közösségi életre törekszünk. Ebben a cikkben összefoglaltuk, hogy mi minden történik jelenleg a kistarcsai Golgotában. 

Vasárnapi istentisztelet

Minden vasárnap 10 órakor várunk titeket a képernyők elé, hogy együtt dicsőítsünk és tanulmányozzuk a Bibliát. Az istentiszteletet a YouTube csatornánkon és a Facebook oldalunkon is közvetítjük. Minden istentiszteletnek van egy online házigazdája, akivel kommunikálhattok a közvetítés alatt. Az istentisztelet keretében úrvacsorát is veszünk, erre ha tehetitek, készüljetek fel előre.

Facebook csoport

Ha szeretnél kapcsolatban maradni másokkal a gyülekezetből, szeretettel várunk zárt Facebook csoportunkba, ahol lehetőségünk van egymással gondolatokat, tartalmakat megosztani, és időnként felkerülnek olyan videók, amelyek máshol nem elérhetőek.

Házicsoportok

Minden házicsoportunk online találkozásra állt át. Az eseménynaptárban láthatod, hogy mikor vannak a házicsoport alkalmak. Ha csatlakoznál, vedd fel a kapcsolatot a házicsoportvezetővel, és ő elküldi neked a találkozó linkjét. Ez egy jó lehetőség arra is, hogy belekóstolj a házicsoportosdiba, ha eddig nem jártál.

Imakérés és imaalkalmak

Most nagyobb szükségünk van az imára, mint valaha. Ezért folytatódnak az imaalkalmak, minden vasárnap reggel 9 órakor. Ha csatlakozni szeretnétek, írjatok egy emailt az ima@golgotakistarcsa.hu címre, és Fodor Szilvi elküldi a linket. Természetesen továbbra is lehet imát kérni a szokásos űrlapon, amelyet ide kattintva értek el.

Adakozás

Ahogy a cikk elején értük, továbbra is ugyanazt a küldetést folytatjuk, mint eddig. Bár jelenleg terembérletet nem fizetünk, ugyanakkor a korábbinál többet költünk arra, hogy online szolgáljunk emberek felé. Ezért kérjük, ne feledkezzetek meg az adakozásról, amelyet megtehettek akár utalással, akár online befizetéssel. Ehhez minden információt ide kattintva találtok. Hála azoknak, akiket Isten már korábban indított, hogy rendszeres havi átutalással adakozzanak, illetve akik az új helyzet óta elkezdték ezt, a gyülekezet anyagi helyzete stabil.

Kommunikáció

A fent említett zárt Facebook csoport mellett három fő kommunikációs csatornából értesülhetsz minden fontos információról: a hírlevelünkből, a levelezőlistán és a Facebook oldalunkon. Folyamatosan frissen tartjuk az eseménynaptárunkat is, amelyben folyamatosan látjátok az istentiszteletek, imaalkalmak és házicsoportok időpontjait.

Szolgálat

A szolgálatok jelentős része tovább működik az online időszakban is, csak kicsit más formában. De ahogy mindig hangsúlyoztuk, hogy szolgálni nem csak a gyüliben lehet, hanem a körülöttünk élőkhöz küld Isten, így most különösen is bátorítunk titeket arra, hogy szolgáljatok a körülöttetek élők felé. Ide kattintva találtok néhány ötletet, hogy hogyan.

Személyes kapcsolattartás

A fenti lehetőségeken túl igyekszünk mindent megtenni, hogy senki ne maradjon hetekig elszigetelve, ezért a szolgálatvezetők igyekeznek mindenkivel tartani a kapcsolatot valamilyen formában. Ugyanakkor titeket is bátorítunk, hogy keressétek egymást telefonon vagy üzenetben. Ha magányosnak érzed magad, és úgy érzed, hogy nem néz feléd senki, kérjük, hogy most bátran jelezd ezt az info@golgotakistarcsa.hu email címen, vagy személyesen valamelyik szolgálatvezetőnek.

Gyerekszolgálat

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek is hallják Isten üzenetét ebben az időszakban is. Ezért javasoljuk, hogy kövessétek a Golgota Budapest Vasárnapi Iskola YouTube csatornáját, ahova minden vasárnapra új videók kerülnek fel, amelyet a gyerekek meg tudnak nézni akár a felnőtteknek szóló tanítás alatt, akár később.

Megtérés, tanítványozás, bemerítkezés

Isten ebben az időszakban is végzi a munkáját, és újjászül embereket az Ige által. Fontosnak érezzük, hogy azokat, akik döntést hoznak Krisztus mellett, egy tanítványozó segítse az első lépések megtételében.

Ha szeretnél megtérni, vagy kérdéseid vannak, kérjük írj az info@golgotakistarcsa.hu címre, és felvesszük veled a kapcsolatot. 

Ha már megtértél, és szeretnél bemerítkezni, továbbra is lehetőséged van jelentkezni a legközelebbi bemerítkezésre ide kattintva. Amint tudunk újra bemerítkezést szervezni, felvesszük veled a kapcsolatot.