Hogy tegyél jót a koronavírus idején?

Hogy tegyél jót a koronavírus idején?

A fizikai istentiszteletek szünetelhetnek, de a gyülekezetet nem lehet szüneteltetni, mert a gyülekezet nem egy hely, esemény vagy szervezet, hanem a gyülekezet ti vagytok, a Krisztusban hívők. Vajon mit tehetünk mi, a gyülekezet a koronavírus ideje alatt az embertársainkért? “Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat” – mondta Jézus a tanítványainak. Hogy közvetíthetjük gyakorlati módon Isten szeretetét? Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány ötletet. A lista folyamatosan bővül, küldhettek ti is ötleteket az info@golgotakistarcsa.hu címre.

Szolgálat az idős és beteg ismerőseink felé

A koronavírus különösen az idősek és a legyengült immunrendszerűek szervezetére veszélyes, ahogy erről a média tájékoztat. Emiatt a következő hetekben sok idős ember félni fog elhagyni a lakását.

  • Hívd fel, tartsd a kapcsolatot – Egy egy idős ember számára sokat jelenthet, ha néhány naponta felhívod és meghallgatod, bíztatod.
  • Vásárolj be neki – Ajánld fel, hogy ha fél elhagyni a lakást, elintézel neki bevásárlást, gyógyszer beszerzést.
  • Segíts döntésekben, informálásban – Az idősek nem sokszor kevésbé vannak benne a hírfolyamban. Segíts nekik képben maradni és döntéseket hozni.

Szolgálat az anyagi nehézséggel küzdők felé

A koronavírus gazdasági hatásai miatt vélhetően sokan fognak átmenetileg munkanélkülivé válni, vagy a megszokottnál sokkal kevesebb pénzből élni.

  • Segíts anyagilag – Ha van rá módod, adj annak, akinek szüksége van rá. Adj diszkréten, hogy ne legyen megalázó annak, aki kapja.

Szolgálat a félelemmel, magánnyal küzdők felé

  • Tarts kapcsolatot – Most, hogy az emberek bezárkóznak, legyél tudatos abban, hogy néhány emberrel, akinek szüksége van erre, tartod a kapcsolatot telefonon vagy csevegő alkalmazásokkal.
  • Hallgasd meg okoskodás nélkül – A kimondott félelem sokszor meggyengül. Hallgass figyelmesen, legyél teljesen jelen.
  • Imádkozz érte – Amikor valaki megosztja veled, hogy aggasztja a kilátástalanság, jegyezd fel, és hordozd imában kitartóan.
  • Mutass Istenre – De ne nyomulósan. Tegyél bizonyságot arról, hogy te milyen békességet nyersz az Istenbe vetett bizalmadból, hitedből.