Golgota Kistarcsa Levelezőlista

Golgota Kistarcsa Levelezőlista

Feliratkozás a gyülekezeti levelezőlistára

Ezen az űrlapon jelezheted, hogy szeretnél feliratkozni a levelezőlistára, amelyen a gyülekezetbe járók egymással levelezhetnek.

Az űrlap kitöltésével még nem kerülsz fel automatikusan a levelezőlistára, a feliratkozási szándékodat először jóvá kell hagynia egy adminisztrátornak.

Ha szeretnél felkerülni, töltsd ki bátran az űrlapot. Az elküldés után folyamatosan tájékoztatunk a folyamat állásáról.

Levél küldés a levelezőlistára

Ha írni szeretnél a levelezőlistára, küldj levelet a golgotakistarcsa@googlegroups.com címre. A levelet így mindenki megkapja, aki rajta van a listán.

Leiratkozás

Ha szeretnél leiratkozni a levelezőlistáról, küldj egy üres emailt a a golgotakistarcsa+unsubscribe@googlegroups.com email címre.

Etikett

A levelezőlista úgy működik, hogy ha a lista tagjaként írsz a golgotakistarcsa@googlegroups.com címre, a levelet minden más listatag megkapja. Ha válaszolsz egy, a listára érkezett levélre, a válaszodat is mindenki látni fogja. A beszélgetések a listatagok számára online is elérhetőek itt.

A nagy számú címzett miatt, és más levelezőlisták tanulságaiból kiindulva kérjük, hogy iránymutatásként a budapesti Golgota YA listájának etikettjét tekintsd irányadónak. Különösen figyeljünk erre a néhány egyszerű szabályra:

 1. Mivel egy sok címzettel rendelkező gyülekezet​i listára írni egyfajta felelősség is, leveled elküldése előtt kérünk gondold át, hogy a leveled valóban fontos, hasznos és közérdekű-e. Ha a levél nem tartozik mindenkire, akkor inkább küldj néhány címzettnek szóló külön emailt. Ne küldj a listára feleslegesen vitagerjesztő, negatív vagy ítélkező levelet. Kerüljük a politizálást.
  .
 2. Kérünk, hogy minden egyes elküldött levél esetében ellenőrizd a levél valóságtartalmát. Pl. a rákos kislányról szóló levelet csak akkor továbbítsd, ha személyesen ellenőrizted, hogy a kérés még mindig aktuális. Ezt tüntesd fel a levélben is, hogy mindenki számára egyértelmű legyen. Ún. hoax-okat (interneten keringő téves információkat/szenzációkat tartalmazó leveleket) légyszi ne küldjön senki. (http://index.hu/tech/hoax) Az érzelgős / nagy méretű / PowerPoint bemutatókat is kerüljük a listán.
  .
 3. Kérünk, hogy a tárgymezőt rendeltetésszerűen használd, néhány szóban foglald össze a levél tartalmát. Ha csatolsz egy dokumentumot vagy belinkelsz egy weboldalt (youtube videó, stb.), kérünk szintén jelezd, hogy mire számíthatnak a többiek és miért szeretnéd, ha ők is elolvasnák/megnéznék. Apróság, és ezzel kifejezhetjük egymás iránti tiszteletünket.
  .
 4. Kérünk, hogy a gyülekezeti listára más gyülekezetek rendezvényeire szóló meghívást, tanítást, linket csak akkor ossz meg, ha meggyőződtél róla, hogy azok szellemisége, tanításai összhangban vannak a gyülekezetünk tanításaival.
  .
 5. Kérünk, hogy más weboldalakon megtalálható áhítatokat, blogokat ne továbbíts rendszeresen a listára. Amennyiben nagyon jónak találod az adott oldalt, hívd fel a többiek figyelmét egy emailben, hogy ők is feliratkozhassanak a hírlevélre, ha meg szeretnék kapni.

A listán egyenlőre nincs moderáció, és ha betartjuk a fenti néhány szabályt és figyelünk egymásra, akkor nem is lesz rá szükség 🙂 Jó levelezést!

Utolsó frissítés: 2019. november 16.